به گزارهادي کريمي در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) – منطقه خراسان، تصريح کرد: اعتبار اين مسابقات، کسب سهميه براي مسابقات جهاني و جوايز خوب نقدي مسابقات از ديگر فاکتورهاي مهم براي بالا بردن انگيزه شطرنج بازان بود.
وي اضافه کرد: اکثر بازيکنان مطرح و سرشناس آسيا در اين رقابتها حضور داشتند که از معروفترين آنها ميتوان به رستم قاسم جانف ازبکستاني، دارنده مدال طلاي مسابقات آسيايي گوانگجو و قهرمان جهان در سال 2003 و هويي فان چيني، قهرمان بانوان جهان در حال حاضر و قهرمان هندي مسابقات اشاره کرد.
کريمي عملکرد شطرنج بازان ايراني در اين مسابقات را اينگونه ارزيابي کرد: با توجه به سطح بالاي مسابقات، کسب مقام کاري سخت است اما به دليل اينکه ميزبان اين مسابقات هستيم توقع تعداد شرکت کنندگان و مقامهاي بيشتري وجود داشت که تعداد خوبي از شطرنج بازان شرکت کردند اما متاسفانه موفق به کسب مقام نشدند و تنها جزو جايزه بگيرها خواهند بود که اين موضوع منجر به کسب سهميه و حضور در مسابقات جهاني نخواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: در ميان شطرنج بازان ايراني آتوسا پورکاشيان به دليل کسب مقام قهرماني بانوان آسيا در سال گذشته، سهميه مسابقات جهاني را داراست.
از ديدگاه دبير فدراسيون شطرنج مهمترين عامل عدم نتيجهگيري مطلوب شطرنج بازان ايراني در مسابقات انفرادي قهرماني آسيا، خستگي ناشي از حضور در دو تورنمنت اندونزي و امارات بوده و شرکت در اين مسابقات به نوعي منجر به مسابقه زدگي بازيکنان ايراني شده است.
وي در خصوص وضعيت فعلي سطح شطرنج ايران در آسيا به ايسنا گفت: شطرنج در ايران طي سالهاي گذشته روند رو به جلويي داشته اما رشتهاي نيست که دو، سه ساله جواب بدهد. اکثر بازيکنان خوب ما سابقه بيش از 15 سال فعاليت در شطرنج را دارند و اگر استعدادي در حال حاضر وجود داشته باشد، ده سال ديگر جواب ميدهد و کاري که ما در فدراسيون شطرنج انجام داديم تا چند سال ديگر سال ديگر پاسخ خواهد داد.
وي افزود: شطرنج ما به لحاظ آمار و ارقام رو به رشد بوده به طوري که از مقام 13 آسيا به جمع 5 کشور برتر آسيا رسيديم.
ديبر فدراسيون شطرنج ايران با اشاره به ميزباني خوب مشهد در مسابقات قهرماني آسيا تصريح کرد: هيات شطرنج خراسان رضوي به اعتماد فدراسيون پاسخ خوبي داد.
وي افزود: بر اساس درخواست هيات خراسان رضوي، ميزباني مسابقات شطرنج جام فجر سال 88 که معتبرترين مسابقات بينالمللي ايران است به اين استان واگذار شد که در پايان تمامي شرکت کنندگان و فدراسيون از اين ميزباني رضايت داشتند و به همين دليل ميزباني جام فجر در سال 89 نيز مجددا به خراسان رضوي رسيد و جاي خوشحالي داشت که ميزباني در سال 89 بهتر از سال 88 انجام شد.
وي ادامه داد: در بين اين دو تورنمنت، مسابقات جام فردوسي و جدول بسته استاد بزرگي نيز در مشهد برگزار شد تا اين شهر براي ميزباني مسابقات آسيايي کارآزمودهتر شود.
کريمي تاکيد کرد: از هيات شطرنج خراسان رضوي رضايت کامل دارم چرا که فعاليت بسيار خوبي دارد و تربيت بدني استان خراسان رضوي نيز از برگزاري مسابقات پشتيباني خوبي انجام داد و از اين پس هر استان ديگري که داوطلب باشد و برگزاري مسابقات را به خوبي صورت بدهد، ميزباني به آن واگذار خواهد شد همان طور که مسابقات جام فجر سال 90 در تبريز انجام خواهد شد.
انتهاي پيام